Verbeteringen

Met het project de Maaslijn willen de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland het openbaar vervoer over de Maaslijn, de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen, verbeteren. Zij willen dat er over deze spoorlijn met meer, comfortabelere en snellere elektrische treinen kan worden gereden. Deze zijn milieuvriendelijker dan de huidige dieseltreinen. En goedkoper in de exploitatie.

Om met elektrische treinen te kunnen rijden tussen Roermond en Nijmegen, moet de spoorlijn worden geëlektrificeerd. Er komen bovenleidingen en onderstations die de treinen van elektriciteit voorzien. Op 5 plekken wordt het spoor tevens verdubbeld. Ook wordt een aantal bogen, viaducten, bruggen en overwegen aangepast. Deze aanpassingen zijn nodig om de elektrische treinen vaker en sneller te kunnen laten rijden dan de huidige dieseltreinen.

Het project de Maaslijn voorziet ook in de aanleg van een extra station bij Grubbenvorst. Hiermee wordt bedrijventerrein Greenport Venlo beter bereikbaar. Vanaf het nieuwe station gaan hiernaartoe bussen rijden. 

Voor het project de Maaslijn is 164 miljoen beschikbaar is. De verbeteringen dienen eind 2020 gereed te zijn. Dan gaat Arriva met elektrische treinen rijden.