Limburg vraagt 10,7 mln extra van Rijksoverheid voor project de Maaslijn
9 oktober 2017

De fracties in Provinciale Staten van Limburg hebben op 6 oktober jongstleden een brief gestuurd naar de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. In de brief doen de fracties het verzoek om extra gelden ter beschikbaar te stellen voor het project de Maaslijn. Het gaat om een bedrag van € 10,7 miljoen. De brief is verstuurd direct na de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid van de Provincie Limburg. Deze vond dezelfde dag plaats. 

Opstelsporen en gewijzigde BTW regels
Eind 2016 werd bekend dat de Rijksoverheid de regels voor BTW heeft veranderd. Het project de Maaslijn heeft daardoor € 6 mln minder te besteden. Dit jaar liet ProRail weten dat er extra opstelsporen nodig zijn voor de Maaslijn. De kosten daarvoor komen ten laste van het project de Maaslijn. Al met al leidt dat tot een financieringstekort van ruim 10 miljoen euro.

Schrappen station in Grubbenvorst en een aantal km spoorverdubbeling
Vanwege het financieringstekort, ziet Gedeputeerde Staten zich genoodzaakt om een aantal kilometers spoorverdubbeling en het station Grubbenvorst Greenport-Venlo te schrappen uit het project. De realisatie van een station in Grubbenvorst is onderdeel van het project de Maaslijn. De Provincie Limburg heeft echter bij de start van het project besloten dat het station als eerste zou komen te vervallen als zou blijken dat er te weinig middelen zijn. 

Provinciale Staten van Limburg neemt op 10 november besluit
Het besluit over de scopewijziging van het project valt op 10 november in Provinciale Staten van de Provincie Limburg. De fracties in Provinciale Staten van Limburg verwachten voor die tijd een antwoord van de kamercommissie.

Lees hier meer over de uitkomst van de Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid van de provincie Limburg dd 6 oktober 2017.Meer nieuws


28 mei 2019

Op 1 en 2 juni minder treinen tussen Venlo-Blerick

Door werkzaamheden rijden er op 1 en 2 juni 2019 minder treinen tussen Venlo en Blerick. Arriva zet bussen in.

Lees verder
3 april 2019

Doorbraak voor Maaslijn

Goed nieuws: de voorgenomen gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrificatie van de Maaslijn gaat van start.

Lees verder
9 oktober 2018

13 en 14 oktober geen treinen tussen Nijmegen en Venray

Op die data werkt ProRail aan het spoor. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk op de Maaslijn.

Lees verder