Extra trappen op station Nijmegen Heyendaal
1 augustus 2017

Het is geen onderdeel van het project de Maaslijn, maar station Heyendaal is wel een belangrijk station aan de Maaslijn. Van dit drukke station maken dagelijks zo’n 8.000 studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen gebruik. Dat leidt met name in de spits tot grote reizigersstromen die van en naar de perrons lopen, met opstoppingen tot gevolg. ProRail heeft daarom afgelopen maand extra trappen op de perrons aangelegd. Deze zijn berekend op een groei tot zo’n 10.000 reizigers. 

Ook meer incheckpalen 
Behalve nieuwe trappen heeft ProRail de incheckpalen van de perrons naar het voor- en achterplein verplaatst. Ook zijn er extra incheckpalen bijgeplaatst. Zo kunnen meer mensen tegelijk in of uit kunnen checken. Dat helpt wachtrijen voorkomen. 

ProRail zorgt voor duurzaam hergebruik
De trappen die ProRail op station Nijmegen Heyendaal heeft aangelegd, deden eerder dienst op station Delft. Na wat aanpassingen beginnen ze nu aan een tweede leven. Daarmee zijn de trappen een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik. De aanleg was gepland ruim voor de start van het nieuwe schooljaar. Dat is gelukt.

Goede bereikbaarheid over Maaslijn vanuit het zuiden 
In een paar jaar tijd vestigden zich in de omgeving van het station Nijmegen Heyendaal meerdere onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd is de dienstregeling over de Maaslijn uitgebreid. Daardoor groeide het aantal reizigers in rap tempo. Overigens bevinden zich onder in- en uitstappers ook veel bezoekers van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de website van ProRail
Meer nieuws


22 augustus 2017

Graafwerkzaamheden langs Maaslijn in het najaar

Tegelijkertijd wordt een mantelbuis voor een extra glasvezelverbinding aangelegd op de noordelijke Maaslijn.

Lees verder
15 augustus 2017

Bovenleidingen, portalen en palen: een 86 kilometer lange uitdaging

Seinen, bochten, viaducten, bruggen en andere obstakels bepalen de locatie van de portalen en palen.

Lees verder
10 augustus 2017

55 kilometer kabel voor elektrificatie Maaslijn

De kabels zorgen voor aansluiting van de negen nieuwe onderstations op het elektriciteitsnet van Enexis.

Lees verder