Extra trappen op station Nijmegen Heyendaal
1 augustus 2017

Het is geen onderdeel van het project de Maaslijn, maar station Heyendaal is wel een belangrijk station aan de Maaslijn. Van dit drukke station maken dagelijks zo’n 8.000 studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen gebruik. Dat leidt met name in de spits tot grote reizigersstromen die van en naar de perrons lopen, met opstoppingen tot gevolg. ProRail heeft daarom afgelopen maand extra trappen op de perrons aangelegd. Deze zijn berekend op een groei tot zo’n 10.000 reizigers. 

Ook meer incheckpalen 
Behalve nieuwe trappen heeft ProRail de incheckpalen van de perrons naar het voor- en achterplein verplaatst. Ook zijn er extra incheckpalen bijgeplaatst. Zo kunnen meer mensen tegelijk in of uit kunnen checken. Dat helpt wachtrijen voorkomen. 

ProRail zorgt voor duurzaam hergebruik
De trappen die ProRail op station Nijmegen Heyendaal heeft aangelegd, deden eerder dienst op station Delft. Na wat aanpassingen beginnen ze nu aan een tweede leven. Daarmee zijn de trappen een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik. De aanleg was gepland ruim voor de start van het nieuwe schooljaar. Dat is gelukt.

Goede bereikbaarheid over Maaslijn vanuit het zuiden 
In een paar jaar tijd vestigden zich in de omgeving van het station Nijmegen Heyendaal meerdere onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd is de dienstregeling over de Maaslijn uitgebreid. Daardoor groeide het aantal reizigers in rap tempo. Overigens bevinden zich onder in- en uitstappers ook veel bezoekers van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de website van ProRail
Meer nieuws


12 januari 2018

Geen extra middelen voor station in Grubbenvorst

Het Rijk stelt geen extra middelen ter beschikking voor de aanleg van een station in Grubbenvorst.

Lees verder
5 januari 2018

Werkzaamheden ProRail op de Maaslijn

ProRail voert op het spoor regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit. Deze staan los van het project de Maaslijn.

Lees verder
4 januari 2018

Ophoging viaduct Heumensebaan kans oplossing verkeersfuik

Gemeente Mook en Middelaar ziet in ophoging viaduct Heumensebaan kans voor verbetering verkeerssituatie.

Lees verder