Doe mee aan de fotowedstrijd van het project de Maaslijn
19 januari 2017

Het project de Maaslijn roept (amateur)fotografen op om foto's in te sturen van de Maaslijn en/of de directe omgeving. U kunt uw foto inzenden via de menuknop fotowedstrijd links onderin op deze website. De mooiste foto's plaatsen we op deze website. Daarmee willen we het maatschappelijk belang van de Maaslijn in beeld brengen maar ook laten zien hoe afwisselend en mooi de spoorlijn is die de provincie Gelderland, Noord-Brabant en Limburg doorkruist. Ieder seizoen kiezen we uit alle inzendingen de mooiste foto. Als prijs kan de fotograaf gratis deelnemen aan een fotoworkshop. 

Wilt u weten wat er allemaal te fotograferen is op de Maaslijn? Denk dan zowel aan het maatschappelijk belang van de spoorlijn als wel aan het bijzondere landschappelijke karakter. De Maaslijn is namelijk een belangrijke spoorverbinding tussen Nijmegen en Roermond. Dagelijks maken veel reizigers gebruik van de spoorlijn die door drie provincies, 10 gemeenten en diverse natuurgebieden kronkelt. De meesten zijn op weg naar werk, school of opleiding. De trein stopt op 13 stations. Deze hebben ieder een eigen sfeer. Tussen de stations is er van alles te zien en te beleven: de spoorlijn maakt twee maal een oversteek over de rivier de Maas: ten noorden van Cuijk en ten noorden van Venlo. In Swalmen loopt de spoorlijn een heel stuk op met de A73 en in Belfeld (gemeente Venlo) met de rivier de Maas. Behalve de drie verstedelijkte gebieden rondom Nijmegen, Venlo en Roermond rijdt de trein door een groen en waterrijk landschap. Ieder seizoen en ieder moment van de dag ziet dat er anders uit. 

Heeft u er zin in? Let er dan wel op dat u bij het maken van een foto op openbaar terrein blijft. Voor uw eigen veiligheid, die van de machinist en de reizigers is spoorwegterrein namelijk verboden terrein. Ook als er geen hek staat. U herkent het spoorwegterrein meestal aan de bordjes.Meer nieuws


12 januari 2018

Geen extra middelen voor station in Grubbenvorst

Het Rijk stelt geen extra middelen ter beschikking voor de aanleg van een station in Grubbenvorst.

Lees verder
5 januari 2018

Werkzaamheden ProRail op de Maaslijn

ProRail voert op het spoor regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit. Deze staan los van het project de Maaslijn.

Lees verder
4 januari 2018

Ophoging viaduct Heumensebaan kans oplossing verkeersfuik

Gemeente Mook en Middelaar ziet in ophoging viaduct Heumensebaan kans voor verbetering verkeerssituatie.

Lees verder