Doe mee aan de fotowedstrijd van het project de Maaslijn
19 januari 2017

Het project de Maaslijn roept (amateur)fotografen op om foto's in te sturen van de Maaslijn en/of de directe omgeving. U kunt uw foto inzenden via de menuknop fotowedstrijd links onderin op deze website. De mooiste foto's plaatsen we op deze website. Daarmee willen we het maatschappelijk belang van de Maaslijn in beeld brengen maar ook laten zien hoe afwisselend en mooi de spoorlijn is die de provincie Gelderland, Noord-Brabant en Limburg doorkruist. Ieder seizoen kiezen we uit alle inzendingen de mooiste foto. Als prijs kan de fotograaf gratis deelnemen aan een fotoworkshop. 

Wilt u weten wat er allemaal te fotograferen is op de Maaslijn? Denk dan zowel aan het maatschappelijk belang van de spoorlijn als wel aan het bijzondere landschappelijke karakter. De Maaslijn is namelijk een belangrijke spoorverbinding tussen Nijmegen en Roermond. Dagelijks maken veel reizigers gebruik van de spoorlijn die door drie provincies, 10 gemeenten en diverse natuurgebieden kronkelt. De meesten zijn op weg naar werk, school of opleiding. De trein stopt op 13 stations. Deze hebben ieder een eigen sfeer. Tussen de stations is er van alles te zien en te beleven: de spoorlijn maakt twee maal een oversteek over de rivier de Maas: ten noorden van Cuijk en ten noorden van Venlo. In Swalmen loopt de spoorlijn een heel stuk op met de A73 en in Belfeld (gemeente Venlo) met de rivier de Maas. Behalve de drie verstedelijkte gebieden rondom Nijmegen, Venlo en Roermond rijdt de trein door een groen en waterrijk landschap. Ieder seizoen en ieder moment van de dag ziet dat er anders uit. 

Heeft u er zin in? Let er dan wel op dat u bij het maken van een foto op openbaar terrein blijft. Voor uw eigen veiligheid, die van de machinist en de reizigers is spoorwegterrein namelijk verboden terrein. Ook als er geen hek staat. U herkent het spoorwegterrein meestal aan de bordjes.Meer nieuws


28 mei 2019

Op 1 en 2 juni minder treinen tussen Venlo-Blerick

Door werkzaamheden rijden er op 1 en 2 juni 2019 minder treinen tussen Venlo en Blerick. Arriva zet bussen in.

Lees verder
3 april 2019

Doorbraak voor Maaslijn

Goed nieuws: de voorgenomen gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrificatie van de Maaslijn gaat van start.

Lees verder
9 oktober 2018

13 en 14 oktober geen treinen tussen Nijmegen en Venray

Op die data werkt ProRail aan het spoor. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk op de Maaslijn.

Lees verder