Besluit wel of geen station in Grubbenvorst uitgesteld
12 mei 2017

Op 12 mei kwam de Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid van de Provincie Limburg bij elkaar. De commissie boog zich die dag over het voorstel van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten om station Grubbenvorst Greenport Venlo (GGV) te laten vervallen.

Geen overhaaste beslissing 
De statencommissie concludeerde dat het nog te vroeg is om een besluit te nemen. Eerst wil zij beter hebben onderzocht wat de consequenties zijn van een Maaslijn zonder of met station GGV. In het najaar van 2017 volgt een aangepast voorstel zodat Provinciale Staten van Limburg dan een definitief besluit kunnen nemen.

Goedkopere alternatieven voor opstelporen
Provinciale Staten willen ook dat de kosten voor de elektrificatie van opstelsporen beter in kaart worden gebracht. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg heeft toegezegd dat hij zal kijken naar goedkopere alternatieven. Een daarvan is het gebruik van opstelsporen in Sittard of Heerlen. Daarover zal overleg worden gevoerd met spoorbeheerder ProRail.
 
Bereikbaarheid Greenport Venlo blijft aandachtspunt
De Provincie Limburg was een fervent pleitbezorger van het station in Grubbenvorst ter ontsluiting van Greenport Venlo. Gedeputeerde Staten van Limburg hebben dan ook toegezegd dat zij onderzoek zullen doen naar een alternatief als station GGV er niet komt.

Gezamenlijk initiatief 
Het project de Maaslijn is een gezamenlijk initiatief van de provincie Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. De provincie Limburg voert namens de andere provincies de regie en draagt de risico's. Daarom ligt het besluit over station GGV bij Provinciale Staten van Limburg.Meer nieuws


28 mei 2019

Op 1 en 2 juni minder treinen tussen Venlo-Blerick

Door werkzaamheden rijden er op 1 en 2 juni 2019 minder treinen tussen Venlo en Blerick. Arriva zet bussen in.

Lees verder
3 april 2019

Doorbraak voor Maaslijn

Goed nieuws: de voorgenomen gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrificatie van de Maaslijn gaat van start.

Lees verder
9 oktober 2018

13 en 14 oktober geen treinen tussen Nijmegen en Venray

Op die data werkt ProRail aan het spoor. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk op de Maaslijn.

Lees verder